Mailings UU

Nieuws

Praktische informatie

Gezondheidsvragenlijst P&O

Beste student,

In dit bericht vind je een link naar een vragenlijst van de Arboverpleegkundigen, afdeling P&O Gezond en Veilig werken van UMC Utrecht.
De vragenlijst bestaat uit vragen over in het verleden verkregen vaccinaties, doorgemaakte infectieziekten en bijvoorbeeld of je in het buitenland gewoond/ gewerkt hebt.

Deze informatie hebben wij nodig om te voorkomen dat een student/medewerker een infectieziekte oploopt door een patiënt of humaan materiaal.
Omgekeerd willen we ook voorkomen dat een patiënt een infectieziekte oploopt via een student/medewerker.

Bij het invullen van het formulier heb je nodig:

  • De vaccinatiekaart verstrekt bij de kindervaccinaties: Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Als je niet weet welke vaccinatie je hebt gehad kun je dit opvragen bij het RIVM (via onderstaande link). Doe dit zo snel mogelijk! Dit kan enige tijd in beslag nemen. RIVM aanvraag vaccinatiebewijs
  • Een vaccinatiepaspoort, als je deze in je bezit hebt. Hierin staan aanvullende vaccinaties vermeld die je hebt gehad voor bijvoorbeeld een buitenlandse reis of voor covid.

Zo nodig kun je contact opnemen met de Arboverpleegkundigen.
Per e-mail: arboverpleegkundigen@umcutrecht.nl

Per telefoon: 088-7556200 . We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur, en tussen 15.30 en 16.30 uur.
Vermeld bij contact altijd je naam, geboortedatum, studentennummer, studie en start jaargang: GNK 2024-2025.

De verstrekte gegevens worden opgeslagen in jouw bedrijfsgezondheidsdossier.
Alleen afdeling P&O Gezond en Veilig werken heeft inzage in jouw dossier. Zo nodig word je uitgenodigd voor een vaccinatie en/of een bloedonderzoek.

Vul de vragenlijst zo spoedig mogelijk in via deze link.

Na het invullen van je persoonsgegevens ontvang je op het ingevulde e-mailadres de vragenlijst.

We willen graag het belang van het invullen van de vragenlijst benadrukken.
De vragenlijst hebben we nodig om een goede inschatting te maken van je gezondheid en je beschermingsstatus tegen infectieziektes die je mogelijk in de praktijk gaat tegenkomen.

Alvast bedankt voor het invullen.

Met vriendelijke groet,

Team Arboverpleegkundigen

Studeren met een functiebeperking

Beste student,

De Universiteit Utrecht wil graag dat iedereen zich welkom voelt en de ondersteuning krijgt die je nodig hebt. Als je een functiebeperking hebt kun je speciale voorzieningen en begeleiding aanvragen. Voor vragen over studeren met een functiebeperking of het aanvragen van voorzieningen, kun je contact opnemen de studieadviseurs. Je kunt een afspraak met ons inplannen via de online afsprakenplanner: https://planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_GNK

Wanneer je voor de selectiedag een voorziening hebt ontvangen en deze ook tijdens je opleiding wenst, dan moet je opnieuw een voorziening aanvragen. Voorzieningen die je tijdens de selectiedag hebt gehad zijn namelijk verwijderd. Om voor je opleiding een voorziening aan te vragen moet je dit keer een verzoek indienen via OSIRIS Student; tabblad Zaken > Aanvraag voorzieningen. Je krijgt tijdens de introductieweek meer uitleg over het gebruik van OSIRIS Student.

Als je op dit moment liever nog geen afspraak wilt maken, bijvoorbeeld omdat je eerst wilt aanzien hoe de studie verloopt, kun je uiteraard ook later met ons contact opnemen. Al onze contactinformatie vind je op de studentensite van Geneeskunde.

Meer informatie over studeren met een functiebeperking kun je vinden op de website van de Universiteit Utrecht

Met vriendelijke groet,

Annemoon Bregt, Madelief van der Ent-Bouwman, Jaco de Fockert-Koefoed en Michelle Ritman

Studieadviseurs bacheloropleiding Geneeskunde

Werkgroep en mentor

Als eerstejaars geneeskundestudent word je ingedeeld in een werkgroep, waarmee je onderwijs in het eerste studiejaar volgt. De introductieweek volg je ook samen met jouw werkgroep. Jullie worden begeleid door een ouderejaars geneeskundestudent, dat is jullie mentor. Jullie mentor zal jullie aanspreekpunt zijn tijdens deze week en gaat ook mee naar alle activiteiten die georganiseerd worden.

De week vóór de introductieweek zal je mentor persoonlijk contact met je opnemen voor een telefonische kennismaking en de laatste belangrijke informatie. Dit telefoontje is belangrijk, dus zorg dat je bereikbaar bent. Bij afwezigheid is het verstandig om te zorgen dat iemand anders je mentor te woord kan staan en de informatie aan jou kan doorgeven.

De werkgroepindeling wordt in de tweede helft van augustus per mail gestuurd. Voorkeur aangeven voor een bepaalde werkgroep is niet mogelijk.

Geheimhoudingsverklaring

Er komt nog een aparte mail aan alle nieuwe eerstejaars over het ondertekenen van de Geheimhoudingsverklaring. Houd de mailbox en spambox daarom goed in de gaten.

Aanvragen basisbeurs

De basisbeurs is vanaf september 2023 ingevoerd voor het hoger onderwijs. De basisbeurs is een prestatiebeurs en wordt omgezet in een gift als je binnen 10 jaar je diploma haalt. Je kunt vanaf nu de basisbeurs aanvragen via Mijn DUO. Als je dit vóór 1 september doet, krijg je in september ook al je eerste betaling. Kijk voor meer informatie over het aanvragen op https://duo.nl/particulier/studiefinanciering/aanvragen.jsp.

Meer informatie over de studiefinanciering vind je ook op de website van de Universiteit Utrecht.